Revell 1/35 Jagdtiger Henschel Sd.Kfz. 186

Broj:03033

Oznake: 3. PzJg.Abt 653, ožujak 1945., 1. Kp 5. PzJg.Abt. 512, travanj 1945., 3. Kp 5.PzJg.Abt. 653, svibanj 1945., i 5. PzJg.Abt. 653, travanj 1945.

Datum: 14.2.2000.

 

Mogu reći da se Revell doista potrudio (uz neke zamjerke, kao i uvijek naravno). Maketa se sastoji od 518! (pet stotina i osamnaest) dijelova, od čega su 222 dijela elementi gusjenica. Konstruirana je klasično – «kutija» od donjeg dijela trupa sa voznim postrojem i gornjeg dijela s nadgrađem. Kotači su izvedeni dovoljno detaljno. Neiskusnije maketare neka ne zbuni činjenica što nema gumene obloge na kotačima, jer ih Jagdtiger nije ni imao. Naime kotači imaju čelični obrub radi podnošenja ogromnog opterećenja. Možete misliti kakvu je to buku stvaralo nakon gradnje voznog postroja. Preporučam da odmah ugradite gusjenice, jer će kasnije to biti teže. Zbog konstrukcije gusjenica, one se mogu izvesti vrlo realno. Prekrasno izgleda kad one prirodno vise pošto vozilo nema povratne valjke. Ljenjivac nije strogo fiksan u jednom položaju pa gusjenice mogu biti više ili manje zategnute. Naravno, kad mu odaberete položaj, morate ga zaljepiti.

 

Nacrtnica vas dalje vodi na stražnju ploču tijela. Preporučam da ju prvo ugradite, pa se onda zezate sa detaljima. Svi dijelovi sjedaju odlično (ispušne cijevi, C kuke, dizalica, sanduk s alatom, itd.), osim štitnika ispušnih cijevi koji su malo predebeli, pa ih treba stanjiti s unutarnje strane.

 

Na stražnjoj ploči nadgrađa postoje vrata koja možete napraviti pokretna. Odlično su detaljirali vrata, ali ne vidim svrhu da ih se otvori, jer je unutrašnjost nikakva. Naime Revell je dao postolje topa s podom borbenog odijela i top koji je dobro napravljen. Čak postoje i periskopi. NIšta više. Ni komore za streljivo, ni oprema, ni ciljnici, ništa. Zadnjak oružja je dan vjerojatno da se maketara impresionira veličinom te zaista pozamašne topčine, ali ništa više. Mogli su se ipak malo više potruditi. Usput, nema ni motora, ni mjesta vozača i radio-operatera, pa se tu snađite ako želite nešto više. Zato nam je Bog dao inventivnost, literaturu i vjerovatno dodatne kitove (za koje ja ne znam, ali dobro sad). Ja sam s tom unutrašnošću napravio maksimalno tako da, ako malo odškrinete spomenuta vrata, nazirete zadnjak što je dovoljno da postignem efekat razgrogačenih očiju, ali samo zbog veličine. Zadnja ploča nadgrađa sjeda, naravno, odlično.

 

Na pokrovu motora se nalaze otvori za hlađenje i ventilaciju koji su pokriveni rešetkom. Ali Revell je u kutiju spakovao mrežicu iz koje izrezujete zaštitne mrežice potrebnog oblika i veličine. Dimenzije koje daje sastavnica nisu 100% točne. Ja sam to riješio tako što sam izrezao oblike od papira onda naštimavao škarama dok nisu sjeli i po toj «šabloni» izrezao mrežice. Svi su detalji na ploči motora OK osim postolja mašin gevere koja je prejednostavna i nudi samo jeddu poziciju, ali uz neke fotke i malo rada skalpela i ljepila i to se riješi.

 

Prednja ploča nadgrađa sijeda dobro. Ali pazite linije varenja se ne poklapaju s linijom spoja pa će možda biti potrebna dorada. Ništa strašno. Blenda se lijepi na top pa je on pokretan po visini, ali ne i po pravcu zbog konstrukcije postolja.      

 

Sitnice koje dolaze na površinu su OK, tehnički ispravne i pravilno pozicionirane. Nosač (držač) cijevi topa možete izvesti u dvije verzije, ali nije jasno koja verzija je vezana uz koje vozilo pa sam to radio napamet. Zbog nedostatka unutrašnjosti, otvori bolje da ostanu zatvoreni. Što se tiče sitnica (alata, itd.), pazite s bojenjem jer neke su u svojoj boji (čelik, drvo, hrđa), a neke u boji vozila (šipke, četke za čišćenje topa recimo).

 

Suknjica je izvedena iz 3 dijela premda se, u stvari, sastoji iz 6 dijelova. Bez obzira na to možete ju izvesti čitavu, oštećenu, izbušenu, kako god hoćete premda je plastika tog dijela, kao i uvijek, malo predebela.

 

Maketa je izrađena u žutoj plastici što “možda” olakšava bojenje. Revell preporuča Humbrol 94, 86 i 100, što je u osnovi u redu. Nude se 4 načina bojenja i označavanja 3. PzJg.Abt (Schwere Panzerjager Abteilung – bojna teških lovaca tenkova 653 Mittlich, ožujak 1945., zatim 1. Kompanie (satnija) 5. PzJg.Abt. 512 Iserlohn, travanj 1945., 3. Kompanie 5.PzJg.Abt. 653 St. Andeasberg, svibanj 1945., i 5. PzJg.Abt. 653 Harz, travanj 1945. Ja sam odabrao 3. vozilo po redu jer je najšarenije (trobojna šema s onim slatkim tufnicama na zelenim i smeđim površinama). Oznake su Revellovski dobre i na svima se sastoje od 4 balkenkreuza i 3 troznamenkasta broja, osim 4. vozila koje nema broj. S obzirom na činjenicu da vozilo od 70 tona jako propada u podlogu i da je radnja smještena u proljeće nisam štedio na blatu (washing, pastele, itd.). Nemojte štedjeti ni na čađi s obzirom da sintetički benzin iz 1945. nije bio baš najkvalitetniji.

 

Što se tiče bojenja, kolega Pavrlišek mi je odao jedan štos, koji je on opet čuo od kolege Šetine. Naime, njemačka vozila proizvedena krajem ’44. i u ’45. su ponekad tvornički dovršena u “Panzer” sivoj. Naime industrija boja u njemačkoj je u to vrijeme počela jako “štekati” (kao i sve ostalo) pa su u tvornici koristili stare zalihe sive s početka rata. Time želim nadopuniti koristan i zanimljiv napis o “Pancer” bojama kolega iz Varaždina. Taj podatak 100% stoji što sam provjerio na jednoj fotki i crtežu vezanom baš za temu Jagdtigera.

 

Maketu sam bojio ručno što ne preporučam jer je i pravo vozilo “špricano”, ali morao sam jer mi je zračni kist upravo “riknuo” (tko prizna pola mu se prašta, valjda). No dobrim ostarivanjem mnoge stvari se efikasno zamaskiraju. Tjah.

 

Sve u svemu, maketa je dobra i toplo je preporučam. Uživat ćete. Jedina nezgodacija (nekima) bi mogle biti gusjenice. Ali to je već stvar ukusa (ili mazohizija, ali o tome drugi put).

 

Stevan Radić

 

Povratak