HASEGAWA 1/48 JU87 B-2 STUKA

Kit: Hasegawa 1/48 Ju-87 B-2 Stuka
Kit # : JT 13
Cijena: $32.95
Dekali: tri verzije; 4/StG77 u Rusiji, 1941; 2/StG2 (izgledaju kao oznake za Grčku); i   3/StG5 u Rusiji, 1942. Prve dvije su osnovne standardne kamuflaže.
Datum:  20. veljače 1999.
Pregled i fotografije: Scott Van Aken
Prijevod: Željko Segin

Junkers Ju-87 je smatran zastrašujućim oružjem na početku II. sv. rata. Novine po cijelom svijetu su bile pune priča o uništavanju učinjenom vrištećim zrakoplovom koji se spuštao sa neba da uništi vojsku i stanovništvo. Dio aure o nepobjedivosti je bio ohrabren njemačkom propagandom, dijelom nedostatkom zračnog otpora, i dijelom zato što je Štuka ima sirenu ugrađenu na stajnom trapu koja je pojačavala efekt.

Kada je došlo vrijeme Bitke za Britaniju, primjetilo se kako ih je bilo lako pobjediti. U Africi, Grčkoj i Rusiji je isto bila slaba zračna obrana pa je bilo lako izvesti zadatke. Bio je također upotrijebljen i za druge zadatke kao što je napad na tenkove, kao noćni lovac, za vuču jedrilica i druge zadatke. Dovoljno da bude operativan do samog kraja.

Hasegawin kit je tipičan kit zadnjeg razdoblja, ovaj napravljen 1994. Lijepe urezane panel linije, dovoljno detalja unutrašnjosti i obećanje za kasnije verzije. U stvari, Hasegawa je izdala JU-87G verziju sa većim motorom.

Kit je tako normalan da je malo dosadno za opisivanje. Prvi dio je, naravno, unutrašnjost. RLM 02 je boja zato što je ovo avion iz ranog perioda rata. Tu je dobro napravljeno sjedalo mitraljesca. U osnovi je to košara gdje sjeda padobran. Nema stražnjeg dijela uopće. Tu su uobičajeni radio aparati kao i ostali dijelovi unutrašnjosti. Vidio sam aftermarket resin set za to i vrlo je dobar za taj kit, ali sam ga htio napravtit bez aftermarket poboljšanja. Tu su lijepo detaljirani bočni zidovi sa dosta detalja koji izgledaju odlično kada se napravi wash i drybrush. Instrument tabla ima izbočene detalje a i dostupni su dekali. Ja sam upotrijebio dekale. Lijep detalj su pedale koje točno pristaju ispod instrument table.

Kada su dijelovi obojani, naprevljen wash and brush, stavljeni su u dijelove trupa i trup je spojen. Krila imaju neizmjeran broj rupa koje treba otvoriti za smještaj bombi, zračne kočnice i krilne topove. Tada se sastavljaju krila. Bojim se da ne sjedaju baš najbolje. Imao sam preklapanje gornjeg krila koje treba kitanje/brušenje/kitanje. Stražnji dio krila ima također problem. To može biti uzrokovano savinutim krilima, koko god bilo, sastavljanje njih je bio problem. Pristajnaje krila trupu nije bilo dobro, također. Treba dosta brige da se namjeste korijeni gornjeg krila. Naravno, kit liječi sve.

 

Sada na prednje dijelove trupa. Tamo su tri mala neslaganja na prednjem dijelu aviona. Jedan je dio sa instrument tablom koja prilježe gore. Na dnu je uleknuće za prozor kroz koji pilot gleda pri ponirućem bombardiranju. Tu je trostrani proziran dio i njegovo postavljanje nije baš objašnjeno u sastavnici. Jedino pristaje u jednom od dva načina i nadam se da sam ga stavio dobro. Maskiranje toga je zabavno, ali sam ga uspješno obavio sa trakicama trake. Tada se traba sastaviti nosni dio. To sadržava sve zajedno 12 dijelova! Pažljivo sastavljanje će dato dobro priljeganje većine dijelova. Budi posebno pažljiv da ne izgubiš mali tanki uvodnik zraka na lijevoj strani!

 Stajni trapovi se jednostavno stavljaju na svoja mjesta i prilježu vrlo čvrsto. Sljedeće je stavljanje držaća bombi. Nakošeni dio ide prema natrag, za razliku od toga što kaže sastavnica. Tada su stavljeni motor i horizontalni stabilizatori. Na kraju su stavljen repni kotač. Namještanje toga je bilo mnogo veće i dublje pa treba nešto brušenja da bi dobro pristajao. Tada je bio spreman za prekrivanje RLM 65 bojom, za koju sam koristio Aeromaster boju. U međuvremenu su kotači sastavljeni, obojani i stavljeni u svoja ležišta. To je obojano bojama RLM 70 i 71 prema sastavnici.

Sada dolazi zabavni dio. Pri tome mislim na maskiranje i bojanje kokpita. Prije maskiranja kokpita, stavljeni su dekali koji dolaze s unutrašnje strane.. Kokpit je maskiran sa Scotch trakom. Tu je bilo nekih problema, ali ću sljedeći put upotrijebiti EZ-Masks! Vjetrobran i centralni dio su trajno zaljepljeni bijelim ljepilom.

Prvo su donji dijelivi stabilizatora maskirani da ne bi došlo do presprejavanja. Tada su gornje površine obojane RLM 71 zelenom bojom koristeći Aeromaster boje. Hasegawa daje neke lijepe maske, ali sam ja upotrebljavao traku za maskiranje. To je meni lakše. Kada sam sve gornje površine maskirao, prebojao sam ga sa RLM 70 crno-zelenom Aeromasterovom bojom.

Kada je sve bilo gotovo i suho, došao je sjajni lak i dekali. Za ovaj sam htio napraviti avion sa ruskog fronta. Mnogo shema postoji za ovaj model Štuke i ruski front pa je trebalo malo potražiti. Nisam trebao puno tražiti do Aeromasterovih dekala 48-279, koji su za B-2 9/StG 51 u Francuskoj 1940. Htio sam napraviti avion iz napada na Poljsku, ali to zahtjeva B-1 verziju i motor je drukčiji za tu verziju. Shema je ista, ali ima veliki znak postrojbe. Odlično za mene.

Aeromaster daje sve što treba, pa osim dekala za instrument tablu, nije ništa dekala korišteno. Prilježu odlično i  odlični su sa Champ dekal tekućinom. Poslije toga je kit obojan mat lakom i pastele su dodane na panel linije i ostale tragove.

Poslijednji korak je bilo ta demaskiram kokpit, dodam propeler i zalijepim prednji i zadnji dio kokpita bijelim ljepilom.

Na kraju sam bio zadovoljan kako je maketa ispala.

 

 

 

Povratak