1/12 TAMIYA SUZUKI GSX1100S CUSTOM TUNED

suzuki1.jpg (37796 bytes)Katana se pojavila prvi put 1980 na Cologne Showu u Njemačkoj, a ime je dobila po svima poznatom samurajskom maču. Zavidne snage kombinirane sa aerodinamičnom linijom dopuštala je Katani brzinu do 237km/h. Mnogi vozači su dodavali svoje specijalne dijelove. 4-u-1 ispušni sistem, pojačane prednje i zadnje kočnice, pojačani zadnji amortizeri su samo par stvari koje se mogu naći na ovoj dorađenoj Katani.

 Dijelovi su odlično izliveni kao i sve ostale Tamiyine makete. Pored nekoliko kromiranih dijelova motora, tu su još debela i tanka cijevčica za kočnice, hladnjak, itd., prozirni dijelovi za žmigavce i vjetrobran, metalne opruge amortizera, vijci za točkovei upravljač, te PRAVE gume. Sastavnica je vrlo pregledna i sve je vrlo lijepo objašnjeno.

 Mašina je jako fino i detaljno napravljena, a sadrži svjećice, hladnjak, karburator, filter zraka, itd. Kromirane dijelove sam prvo očistio od kroma, te ih obojao chrom-silver bojom. Krom sam jedino ostavio na retrovizorima. Cijevčice morate poljepiti prije nego stavite mašinu u okvir motora, jer je poslije toga to malo teže napraviti. Cijevčice sam lijepio cijanofiksom, jer se na drugi način ne mogu. Inače one dolaze u komade pa ih morate rezati, a dužina je fino objašnjena u sastavnici.

 Svi dijelovi sijedaju odlično (jedan od razloga zašto volim Tamiyu) i nije bilo većih problema pri spajanju. Jedino sam morao malo kitati rezervoar i prednju masku. Motor možete postaviti tako da stoji nagnut na jednu nožicu ili na njegovo dvonožno postolje. Odlična stvar je da se kotači za okvir motora učvrščuju vijcima tako da se pokretni, također i upravljač motora.

 Pokazivač brzine je napravljen samo dekalima (nažalost). Za registraciju možete birate između dvoje dekala – natpis sa imenom motora ili japansku registraciju. Motor se može bojati u dvije sheme – jednobojnoj sjajno aluminij ili kombinaciji crvene i aluminij. Za bojanje vanjskog dijela motora Tamiya preporuča njihovu boju u spreju koje baš i nisu jeftine (a to je i ujedno jedina sjajna aluminij boja za koju ja znam). Pokušao sam raditi sa sprejom, ali kad sam vidio koliko se boje troši pretočio sam je u bočicu i nastavio airbrushom.

 Dekali ‘Suzuki’ su dani u dvije boje, za dvije verzije bojanja. Također postoje i dekali za auspuh, tako da možete napraviti verziju sa karbonskim prigušivačem.

 Što na kraju reći nego odlično!  Odmah sadm nabavio novi Tamiyin motor, koji je na prvi pogled još bolji i sa još više detalja.

 

 

 

Povratak